Grillad sparris med pesto och parmesanchips

Publicerat:
2018-03-22Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Pesto
- 2½-3kruk(or)basilika
- 3mskpinjekärnor
- 2klyfta(or)vitlök
- 2tskflingsalt
- 1½dlolivolja
- 1½dlriven parmesan
Ramslökssmör
- 100gsmör
- 5blad färsk ramslök
Parmesanchips
- parmesan efter önskemål
Grillad sparris
- 1knippa(or)grön sparris
- ½mskfin olivolja
- flingsalt
- nymald svartpeppar
Så lagar du
Pesto
1. Rosta pinjekärnor på medelvärme i en torr stekpanna. Var försiktig så det inte bränns vid.
2. Krossa pinjekärnorna i mortel tillsammans med vitlöken.
3. Skölj basilikan och torka försiktigt.
4. Mortla basilikan tillsammans med pinjeblandningen.
5. Häll i lite olivolja och parmesan i taget och smaka av till dess du är nöjd med smaken.
Ramslökssmör
1. Dela smöret i tärningar och låt stå framme till rumstempererat.
2. Skär ramslöken grovt och kör tillsammans med smör i köksmaskin till fin, ljusgrön färg. Sätt åt sidan.
Parmesanchips
1. Finriv parmesanen över ett bakplåtspapper. Se till att det är ett jämnt, tätt lager.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Använd inte varmluft.
3. När du satt in plåten, sänk till 160 grader.
4. Tag ut plåten när parmesanen har smält och är gyllenbrun.
Grillad sparris
1. Bryt eller skär av botten på sparrisen. Skala. Dela på mitten om sparrisen är stor.
2. Pensla med olivolja så att sparrisen inte fastnar på grillen. Grilla till vackert mönster. Strö över flingsalt och nymald peppar.
3. Lägg upp den varma sparrisen på ett fat. Dutta pesto runt om och ha ramslökssmör på toppen.
4. Pressa över några droppar citron och lägg på parmesanchips.