Grillad sparris- & färskpotatissallad med mandelvinägrett

Grillad sparris- & färskpotatissallad med mandelvinägrett

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • Om du har tillgång till ramslök så strimla gärna ner några blad istället för vitlök. För att lyxa till det, tillsätt din favoritost tex fetaost.
  • 2knippa(or)
    grön sparris
  • 1st
    vitlök, halverad
  • 1kg
    färskpotatis, kokt och halverad
  • ½dl
    soltorkade cocktailtomater i olja
  • salt, vitpeppar

Mandelvinägrett

  • 1dl
    sötmandel, rostad
  • 2tsk
    dijonsenap
  • 2msk
    vitvinsvinäger
  • ½dl
    olivolja
  • salt, vitpeppar

Så lagar du

Salladen:

Lägg sparris och vitlök på ett fat, ringla över lite olja från tomaterna. Salta, peppra och grilla några minuter tills de fått fin färg och har kvar sitt tuggmotstånd. Blanda med potatis, tomater och vinägrett (nedan). Servera vitlöken till eller pressa ut klyftorna över salladen.

Tips: Om sparrissen är grov så skala nedre delen av stjälkarna som annars kan bli trådiga.

Tips 2: Värm gärna potatisarna i en bit folie på grillen innan du blandar ihop salladen.

Mandelvinägretten:

Hacka mandel och blanda med senap och vinäger. Vispa i oljan försiktigt. Smaka av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!