Grillad sparris- & färskpotatissallad med mandelvinägrett

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- Om du har tillgång till ramslök så strimla gärna ner några blad istället för vitlök. För att lyxa till det, tillsätt din favoritost tex fetaost.
- 2knippa(or)grön sparris
- 1stvitlök, halverad
- 1kgfärskpotatis, kokt och halverad
- ½dlsoltorkade cocktailtomater i olja
- salt, vitpeppar
Mandelvinägrett
- 1dlsötmandel, rostad
- 2tskdijonsenap
- 2mskvitvinsvinäger
- ½dlolivolja
- salt, vitpeppar
Så lagar du
Salladen:
Lägg sparris och vitlök på ett fat, ringla över lite olja från tomaterna. Salta, peppra och grilla några minuter tills de fått fin färg och har kvar sitt tuggmotstånd. Blanda med potatis, tomater och vinägrett (nedan). Servera vitlöken till eller pressa ut klyftorna över salladen.
Tips: Om sparrissen är grov så skala nedre delen av stjälkarna som annars kan bli trådiga.
Tips 2: Värm gärna potatisarna i en bit folie på grillen innan du blandar ihop salladen.
Mandelvinägretten:
Hacka mandel och blanda med senap och vinäger. Vispa i oljan försiktigt. Smaka av med salt och peppar.