Grillad tonfisk med dippsås och färsk koriander

Ingredienser

1portioner

  • 1bit(ar)
    tonfiskfilé
  • 1msk
    fisksås
  • 2msk
    olivolja
  • soja
  • limejuice
  • salt och peppar

Så lagar du

När du ska grilla fisk, välj en sort som är fast i köttet. Tonfisk är fantastisk att grilla! Detta är en spännande förrätt på tonfisk.

Skär upp en skiva av filén, 1-2 cm tjock. Lägg på grillen. Salta och peppra. Låt den grillas ca 2 minuter på varje sida, lite beroende på hur du vill ha den. Finsmakaren vill att den ska vara lite röd i mitten!

Gör en snabb enkel dippsås till: Ta ca 1 msk fisksås, 2 msk olivolja, några droppar soja och lite färskpressad limejuice. Tanken är att balansera det salta med lite syrlighet.

Lägg upp tonfisken, skuren i mindre bitar, på ett fat. Häll fisksåsen i ett glas eller liten skål och ställ på fatet. Lägg upp färsk koriander bredvid.

Använd ätpinnar, ta en bit tonfisk och lite koriander, doppa i fisksåsen och njut! Syltad ingefära eller wasabi passar också till, då blir det lite "sushistyle".

Dela det här receptet med dina vänner!