Grillad tonfisk med vattenmelonsallad

Grillad tonfisk med vattenmelonsallad

Ingredienser

4portioner

  • 600 g
    färsk tonfisk i tjocka skivor
  • 1msk
    olja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Vattenmelonsallad

  • 1/2 vattenmelon, 1 1/2-2 kg
  • 2 st
    salladslökar
  • 1st
    chilifrukt
  • 1msk
    finriven färsk ingefära
  • 3msk
    pressad lime
  • 1/2 kruk(or)
    koriander

Så lagar du

1. Skär tonfisken i bitar. Gnid in dem med olja. Salta och peppra.

2. Melonsallad: Skär bort skalet och ta bort kärnorna från melonen. Skär melonköttet i bitar.

3. Skiva salladslök och chili, ta bort mellanväggar och kärnor om du inte vill. Finriv ingefäran. Blanda med melonen och häll över den pressade limesaften. Blanda väl. Tillsätt korianderblad.

4. Grilla tonfisken några minuter på var sida, den ska ha en kärna och inte vara genomgrillad. Servera med melonsalladen.

Dela det här receptet med dina vänner!