Grillad västeråsgurka med fetacreme

Västeråsgurka med fetacreme

Publicerat:

Tillagningstid:

De små färska gurkorna går utmärkt att grilla och bjuda som tilltugg – här toppade med en smakrik fetacreme. Kan serveras både nygrillade och avsvalnade.

Ingredienser

4portioner

  • 4-6st
    västeråsgurkor, gärna späda
  • olivolja till pensling

Fetacreme

  • 150g
    fetaost
  • dl
    crème fraiche
  • nymalen svartpeppar
  • ev. lite flingsalt

Så lagar du

1. Dela gurkorna på längden. Pensla med olja och grilla rätt hastigt med snittsidan neråt så de får färg men inte blir genommjuka.

2. Mosa fetan med crème fraiche. Klicka eller spritsa cremen på gurkorna, dela dem ev om de är stora. Mal svartpeppar över och strö ev på lite flingsalt.

Dryckestips

Vita viner:
2014 Cono Sur Bicicleta Gewürztraminer, Chile
Nr 6680, 79 kr

2014 L Chardonnay, Frankrike
Nr 5649, 85 kr

Alkoholfritt:
2014 Jacob’s Creek Unvined Rosé, Australien
Nr 1907, 59 kr

Dela det här receptet med dina vänner!