Grillad vit sparris med lufttorkad skinka samt dragon- och schalottenlöksvinägrett med rostade pinjenötter

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    vit sparris
  • 2msk
    finskuren färsk dragon
  • 3st
    finhackade scharlottenlökar
  • 1dl
    olivolja
  • ½dl
    balsamvinäger
  • ½dl
    rostade pinjenötter
  • 8st
    skivor lufttorkad skinka
  • 100g
    salladskott
  • salt och nymalen vitpeppar

Så lagar du

1. Ansa och skala sparrisen, skär av roten. Koka den sedan i saltat vatten. Kokas i 2-3 minuter. Grillas sedan på grillen.

2. Blanda ihop finskuren färsk dragon med den finhackade schalottenlöken, olivoljan, balsamvinägern samt de rostade pinjenötterna. Smaka av med salt och peppar.

3. Placera skinkan på ett fat eller en tallrik, lägg sedan på den grillade sparrisen samt garnera med blandsallad.

Dela det här receptet med dina vänner!