Grillad vit sparris med lufttorkad skinka samt dragon- och schalottenlöksvinägrett med rostade pinjenötter
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 400gvit sparris
- 2mskfinskuren färsk dragon
- 3stfinhackade scharlottenlökar
- 1dlolivolja
- ½dlbalsamvinäger
- ½dlrostade pinjenötter
- 8stskivor lufttorkad skinka
- 100gsalladskott
- salt och nymalen vitpeppar
Så lagar du
1. Ansa och skala sparrisen, skär av roten. Koka den sedan i saltat vatten. Kokas i 2-3 minuter. Grillas sedan på grillen.
2. Blanda ihop finskuren färsk dragon med den finhackade schalottenlöken, olivoljan, balsamvinägern samt de rostade pinjenötterna. Smaka av med salt och peppar.
3. Placera skinkan på ett fat eller en tallrik, lägg sedan på den grillade sparrisen samt garnera med blandsallad.