Grillad zucchini med ricotta och granskott

Publicerat:
2017-06-14Tillagningstid:
Ingredienser
6portioner
- 4zucchini
- 1dlvitvinsvinäger
- 1dlsocker
- 2dlvatten
- ½dlsalt
- 1litervatten
- 300ginhemska tomater
- ½vitlöksklyfta
- 100gvårlök, ramslök eller vitlöksblast
- 100gricotta
- ½dlgranskott
- 6mskgranskottsolja
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Granskottsolja
- 100ggranskott
- 20gspenat
- 1tsksalt
- 1 ½dlrypsolja
Så lagar du
1. Skiva en zucchini tunt på längden. Blanda vinäger, socker och vatten. Lägg ner skivorna i lagen och låt marinera i minst en timme.
2. Blanda 1 liter vatten med ½ dl salt.
3. Dela resterande tre zucchini på längden. Kryssa snittytan. Lägg med snittytan neråt i saltlag i 10 minuter. Det här ger fastare konsistens och mer smak i grönsaken. Lyft och torka av.
4. Tärna tomat.
5. Grilla löklängderna 2–3 minuter. Hacka och blanda med tomat, lite olivolja, salt och peppar. Om du använder vårlök, hacka ner en halv vitlöksklyfta för att få vitlökssmak.
6. Grilla zucchini 4 minuter på var sida. Toppa rikligt med tomatblandning, smulad ricotta och lägg ett par tunna marinerade zucchiniskivor över. Värm hastigt på grillen.
7. Toppa med granskott och ringla över granskottsolja.
Granskottsolja
Kom ihåg att alltid ha markägarens tillstånd innan du plockar granskott.
1. Värm oljan till 60 grader.
2. Lägg granskott, spenat och salt i en kannmixer. Tillsätt olja och mixa i 30 sekunder. Grovsila direkt.
3. Låt stå och dra i 5 dagar.
4. Sila genom silduk. Förvara i kylskåp.