Grillade äpplen med müsli

Ingredienser
4portioner
- 2äpplen, fast sort
- 50gsmör
- 2dlgranola, gärna med mandel eller nötter
- ½dlsirap eller råsocker
- vaniljsås
Så lagar du
1. Smält smör och tillsätt granola och sirap. Låt puttra på svag värme.
2. Under tiden förbereder du äpplen: Dela på bredden och gröp ur kärnhuset med en tesked.
3. Skär två cirklar i fruktköttet och några snitt en bit ner, men inte helt igenom. Det hjälper smeten att komma åt hela äpplet och det blir jämnare tillagat.
4. Lägg halvorna på folie och fördela fyllningen ovanpå. Det gör inget om det ramlar ner lite på sidorna. Vik ihop folien så du får en ”ugn”.
6. Ställ i glöden tills äpplena är mjuka, men ändå har tuggmotstånd.
7. Servera gärna med vaniljsås.
Tips! Vill du ha en fastare granolasmet tillsätter du 2 msk vetemjöl.