Grillade bifftomater och grönsaker med lammentrecôte

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 2gul lök
- 2stvitlökar, färska
- 1mangold
- 4stkronärtskockor, småa
- 1stfänkål
- 2stbifftomater, stora
- basilikablad
- olivolja
- balsamico vinäger
- salt
- 4stlammentrecôte
- salt
- olivolja
Så lagar du
1. Skär bort alla grova blad från kronärtskockorna och skala dom. Skala samtliga grönsaker och skär ner dom i mindre bitar. Lägg samtliga grönsaker förutom mangolden i ett rostfritt durkslag.
2. Salta och häll på lite olivolja. Blanda väl och ställ på grillen. Rör runt lite då och då tills grönsakerna är behagligt mjuka. Tillsätt mangolden nu och "grilla" ytterligare ett par minuter. Servera genast.
Grillad tomatsallad
1. Skiva tomaterna i ca 2 cm tjocka skivor och grilla dom hastigt på en sida, Lägg upp skivorna på ett serveringsfat och riv över färsk basilika och häll på olivolja, balsamico vinäger och salt. Servera genast.
Lammentrecôte
1. Gnid in lammet men olja och salt. Grilla på entrecôten tills innertemperaturen har nått ca 57-58 grader. Låt köttet vila minst 5 minuter innan det skivas och serveras. Om lammet förlorar för mycket värme under tiden det vilar kan man hastigt lägga det på grillen och ge det ytvärme under några sekunder innan det serveras.
2. Servera gärna med blandad grönsallad.