Grillade fiskspett med dillstuvad potatis

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
En smarrig kombination av grillade skaldjur tillsammans med den krämiga och goda potatisen.
Ingredienser
8portioner
- 16ststora råa räkor
- 16stpilgrimsmusslor
- 400gsvärdfisk skurna i 16 fyrkanter
- 400glax skurna i 16 fyrkanter
- 200gbläckfisk
Limemarinad
- Saften av 2 lime
- 1dlolivolja
- 1knippa(or)färsk finhackad koriander
- 2finhackade vårlökar
- citronpeppar och salt
Så lagar du
Limemarinad
Blanda alla ingredienserna i en skål.
Varva sedan fisk och skaldjur och trä upp på 8 grillspett.
Marinera spetten i limemarinaden nedan i 30 minuter och grilla dom på grillen.
Dillstuvad potatis
1. Blanda 4 dl grädde och 2 dl mjölk.
2. Skär 1 kg rå och fast potatis i små fyrkanter.
3. Lägg i potatisen i gräddblandningen, koka upp och låt puttra på svag värme i 20 min.
4. Salta och peppra efter smak och lägg i ½ dl finhackad dill och ½ dl finhackad persilja.