Grillade fiskspett med dillstuvad potatis

Råvaror på träbricka

Publicerat:

Tillagningstid:

En smarrig kombination av grillade skaldjur tillsammans med den krämiga och goda potatisen.

Ingredienser

8portioner

  • 16st
    stora råa räkor
  • 16st
    pilgrimsmusslor
  • 400g
    svärdfisk skurna i 16 fyrkanter
  • 400g
    lax skurna i 16 fyrkanter
  • 200g
    bläckfisk

Limemarinad

  • Saften av 2 lime
  • 1dl
    olivolja
  • 1knippa(or)
    färsk finhackad koriander
  • 2
    finhackade vårlökar
  • citronpeppar och salt

Så lagar du

Limemarinad

Blanda alla ingredienserna i en skål.

Varva sedan fisk och skaldjur och trä upp på 8 grillspett.

Marinera spetten i limemarinaden nedan i 30 minuter och grilla dom på grillen.

Dillstuvad potatis

1. Blanda 4 dl grädde och 2 dl mjölk.

2. Skär 1 kg rå och fast potatis i små fyrkanter.

3. Lägg i potatisen i gräddblandningen, koka upp och låt puttra på svag värme i 20 min.

4. Salta och peppra efter smak och lägg i ½ dl finhackad dill och ½ dl finhackad persilja.

Dela det här receptet med dina vänner!