Ingredienser
4portioner
- 8stfärska havskräftor
- 4stbläckfisk tuber
- 1stzucchini
Marinad:
- 2stvitlöksklyftor
- 50gbladpersilja
- 2stcitroner
- 1dlolivolja
- salt
Majonäs:
- 3stäggulor
- 5dlmatolja
- 1mskcitronsaft
- ½ mskdijonsenap
- salt
- olivolja
Så lagar du
Klyv havskräftorna och rensa och skölj bläckfisken noga. Skär zucchinin i centimetertjocka skivor. Mortla ihop marinaden och marinera skaldjuren. Tänd grillen. Lägg äggulorna och senapen i en skål, strö över lite salt. Vispa gulorna och droppa i oljan tills majonäsen tjocknar. Smaka upp med salt och citronsaft.
Grilla skaldjuren och zucchinin i ca 5 min, när de är färdiga lägg upp på ett fat och servera med majonäsen.