Grillade lammfärsburgare smaksatta med rosmarin och vitlök serveras med en dressing på rostade rotgrönsaker

Grillade lammfärsburgare smaksatta med rosmarin och vitlök serveras med en dressing på rostade rotgrönsaker.

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    lammfärs
  • vitlök
  • färsk rosmarin
  • morötter
  • kålrot
  • palsternacka
  • citron
  • yoghurt
  • dl
    olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Mixa vitlöken med rosmarin i 1 dl olivolja.

3. Blanda upp lammfärsen med vitlöken, rosmarinen samt olivoljan, smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

4. Dela lammfärsen i fyra och forma till hamburgare. Grillas i en grillpanna eller på utomhusgrillen.

5. Tvätta och ansa rotfrukterna. Dela dem i mindre bitar och lägg över i en ugnsfast form. Blanda runt med ½ dl olivolja och salt. Rosta i ugnen 30 minuter tills dom är mjuka och fått en gyllenbrun färg.

6. Mixa sedan rotfrukterna med yoghurt samt citronsaft till en krämig dressing.

Gott att servera till:

Grova frallor, fetaost, mozzarella, tomater, saltgurka, blandsallad, rödlök.

Dela det här receptet med dina vänner!