Grillade lammfärsburgare smaksatta med rosmarin och vitlök serveras med en dressing på rostade rotgrönsaker

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 500glammfärs
- vitlök
- färsk rosmarin
- morötter
- kålrot
- palsternacka
- citron
- yoghurt
- 1½dlolivolja
- salt och nymalen svartpeppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa vitlöken med rosmarin i 1 dl olivolja.
3. Blanda upp lammfärsen med vitlöken, rosmarinen samt olivoljan, smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
4. Dela lammfärsen i fyra och forma till hamburgare. Grillas i en grillpanna eller på utomhusgrillen.
5. Tvätta och ansa rotfrukterna. Dela dem i mindre bitar och lägg över i en ugnsfast form. Blanda runt med ½ dl olivolja och salt. Rosta i ugnen 30 minuter tills dom är mjuka och fått en gyllenbrun färg.
6. Mixa sedan rotfrukterna med yoghurt samt citronsaft till en krämig dressing.
Gott att servera till:
Grova frallor, fetaost, mozzarella, tomater, saltgurka, blandsallad, rödlök.