Grillade lammracks chimichurri

Publicerat:
2014-05-07Ingredienser
4portioner
- 1kglammracks
Chimichurri
- 2dlfärska örter, finhackade (välj dina favoriter, t ex bladpersilja, oregano, koriander)
- 2stvitlöksklyftor, rivna
- 1ströd spansk peppar, urkärnad och hackad
- 1stekologisk citron, det gula av skalet rivet
- 2dlolivolja
- 2mskrödvinsvinäger
- ½tsksalt
- 1tsksvartpeppar
Sallad
- 1stsquash, tunt skivad på längden
- 2stekologiska citroner, halverade
- 200gsockerärtor/sugar snaps
- 200gblandad sallad
- 4stvårlökar, strimlade
- 1ask(ar)små tomater, halverade
- 2stavokado, i bitar
Topping
- 1liten bit lagrad hårdost
Så lagar du
Lammracks
1. Börja med att göra chimichurri. Lägg samtliga ingredienser i en burk, sätt på locket och skaka burken. Häll hälften i en plastpåse, lägg i köttet och gnid in marinaden.
2. Låt marinera i kylen så länge du hinner, ett par timmar eller över natten. Spara resten av såsen till servering. Du kan tillsätta en gnutta socker eller honung om du tycker den är för syrlig och röra ut den med lite vatten för att få den lösare i konsistensen.
3. Förbered grillen för 50/50 grillning (kol på ena halvan av grillen) om du har kolgrill. När kolen har samma färg som cigarraska är det dags att börja grilla.
4. Grilla racksen runt om på direkt värme dvs på den sidan kolen ligger. Dra åt sidan till den svalare halvan av grillen, salta och peppra och låt dem bli klara på indirekt värme.
5. Innertemperatur cirka 58 grader för medium. Låt vila 10 minuter i smörpapper eller folie.
Sallad
1. Grilla squash och citronhalvor (nedan). Förväll sockerärtorna hastigt, lägg upp på fat tillsammans med resterande grönsaker till salladen.
2. Skär köttet i skivor och lägg det på toppen. Salta och peppra. Riv ost över om du vill.