Grillade lammspett med mynta, citron och vitlök

Grillade lammspett med mynta, citron och vitlök

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    lammrostbiff
  • 1kruk(or)
    mynta
  • 3msk
    olivolja
  • 2krm
    svartpeppar
  • 4st
    vitlöksklyftor
  • saft och skal från 2 citroner
  • 2st
    citroner
  • 3st
    färska vitlökar (hela)
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Skär rostbiffen i mindre bitar. Blanda finhackad mynta, olivolja, svartpeppar, finhackade vitlöksklyftor samt saft och skal från citronerna i en skål. Lägg lammköttet i marinaden och låt stå i kylskåp i ca 2-3 timmar. Vänd gärna runt köttet någon gång under tiden.

2. Skär den hela färska vitlöken i fyra klyftor. Skär citronerna i 6 klyftor. Varva lamm, vitlök och citron på grillspett. Salta lammet runt om. Grilla på medelvärme i ca 5-7 minuter, vänd på spetten då och då under tiden så att lammet får jämn grillyta runt om.

Dela det här receptet med dina vänner!