Grillade lammspett med mynta, citron och vitlök

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 500glammrostbiff
- 1kruk(or)mynta
- 3mskolivolja
- 2krmsvartpeppar
- 4stvitlöksklyftor
- saft och skal från 2 citroner
- 2stcitroner
- 3stfärska vitlökar (hela)
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Skär rostbiffen i mindre bitar. Blanda finhackad mynta, olivolja, svartpeppar, finhackade vitlöksklyftor samt saft och skal från citronerna i en skål. Lägg lammköttet i marinaden och låt stå i kylskåp i ca 2-3 timmar. Vänd gärna runt köttet någon gång under tiden.
2. Skär den hela färska vitlöken i fyra klyftor. Skär citronerna i 6 klyftor. Varva lamm, vitlök och citron på grillspett. Salta lammet runt om. Grilla på medelvärme i ca 5-7 minuter, vänd på spetten då och då under tiden så att lammet får jämn grillyta runt om.