Grillade pilgrimsmusslor med blomkålscouscous

Grillade pilgrimsmusslor med blomkålscouscous

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    blomkålshuvud
  • 1msk
    olivolja
  • 8st
    pilgrimsmusslor
  • 1dl
    balsamvinäger
  • 1 1/2msk
    socker
  • 1knippa(or)
    gräslök
  • valfria färska örter till garnering
  • salt och peppar

Så lagar du

Skär av "topparna" (det yttersta lagret) på blomkålshuvudet. Lägg blomkålen i en matberedare och mixa tills den liknar couscous. Häll över den råa, mixade blomkålen i en kastrull med kokande saltat vatten och låt koka i fyra minuter.

Låt blomkålen rinna av i ett durkslag med en silduk (eller en finmaskig sil). Skölj med kallt vatten och krama ur "couscousen" i silduken. Lägg i en skål och smaksätt med 1/2 msk olivolja, gräslök, salt och peppar.

Vänd pilgrimsmusslorna i olivolja. Grilla musslorna, antingen i en grillpanna, på ett hett grilljärn eller på utegrillen i ungefär tio minuter. Salta och peppra.

<b>Reducera*</b> balsamvinäger och socker till hälften i en kastrull. Rör om då och då. Lägg upp blomkålen på ett fat. Lägg pilgrimsmusslorna ovanpå blomkålen och ringla över vinägretten. Toppa med finhackad gräslök och andra färska örter (t.ex. persilja).

Dela det här receptet med dina vänner!