Grillade pilgrimsmusslor med sötsur dressing och sallad på mynta och aubergine
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 55gfärska brödsmulor
- 300gmandlar
- 1stsardellfilé
- 2mskapelsinjuice
- 2tskströsocker
- 15gmörk choklad
- 4mskvitvinsvinäger
- 1 1/4dlvatten
- 2tskolivolja
- salt och nymalen svartpeppar
SALLAD:
- 2stsmå auberginer
- 2dlolivolja
- 2 1/2dlmyntablad
- 1tskpressad citron
- 320gpilgrimsmusslor, råa jätteräkor eller bläckfisk
Så lagar du
Rosta brödsmulorna i torr panna tills de är guldbruna. Gör likadant med mandlarna. Stöt allt fint i mortel eller kör i matberedare. Stöt sardellen med apelsinjuicen, sockret och chokladen till en pasta. Koka upp vinäger och vatten i en liten kastrull. Rör i bröd- och mandelblandningen först, sardellblandningen sen. Låt sjuda i 5 min. Rör i olivoljan. Dressingen ska vara lös.
Fritera aubergineskivorna i oljan tills de är guldbruna och krispiga. Låt rinna av på hushållspapper. Blanda med mynta, pressad citron och 2 tsk olivolja.
Grilla musslorna (el. räkorna osv.) på het grill tills de är knappt färdiga, 20-30 sek. Lägg upp salladen på 4 tallrikar, lägg musslorna ovanpå. Ringla över dressingen.