Grillade revben balistyle

Publicerat:
2015-08-10Tillagningstid:
Tareq Taylor visar sin variant på den godaste grillade gris han någonsin har ätit.
Ingredienser
4portioner
- 2kgtjocka revben
- 1stmorot
- 1stgul lök
- 2stvitlöksklyftor
- 1mskkorianderfrön
- 20stkryddpepparkorn
- 20stkardemummakapslar
- 1mskcurryblad
- 2påse(ar)saffran
- 1/2-1msktorkad chili
- 2-3tsksalt
Till servering
- färsk mango, lime, färsk koriander och strimlad salladslök
Så lagar du
1. Lägg i alla ingredienserna i en stor kastrull. Häll på vatten så det täcker. Koka upp och låt stå på lägsta värmen över natten.
2. Ta upp revbenen (spar buljongen) och kyl ner innan det är dags att ta fram och grilla dem.
3. Servera de nygrillade revbenen på en bädd av nykokt ris och slå över lite av den goda uppvärmda buljongen och garnera med strimlad salladslök, färsk koriander, lime och färska mango. Fantastiskt gott!