Ingredienser
6portioner
- 2kgtjocka revbensspjäll
- 2tsksalt per liter vatten
- 3stskivade vitlöksklyftor
- 1tsksvartpepparkorn
- Glaze:
- 1dlhonung
- 2stpressade vitlöksklyftor
- 1dljapansk soja
- 4tskpepparmix
Coleslaw
- 3/4kgvitkål
- 1ststor morot
- 1stliten gul lök
- Dressing:
- 3dlturkisk eller grekisk yoghurt
- 1/2dllättmajonnäs
- 2tskdijonsenap
- 1/2-1mskpressad citron
- 1/2tsksalt
- 1tskpepparmix
Så lagar du
1. Koka upp vatten, salt, vitlöksklyftor och svartpeppar. Lägg ner spjällen i det kokande vattnet. Koka ca 1 1/4 timme, tills de känns möra när du sticker i dem. Ta upp och kyl dem om du ska äta dem nästa dag.
2. Blanda honung, vitlök, soja och pepparmix. Skär spjällen i bitar mellan benen. Pensla dem runt om med glazen.
3. Sätt ugnen på grill och grilla tills de fått fin färg ca 5 min på varje sida.
Coleslaw
1. Strimla vitkålen fint. Grovriv moroten. Grovriv eller finhacka löken.
2. Blanda dressingen och häll den över kålen. Smaka av om det behövs mer kryddor eller citron. Låt stå minst 1 timme.