Grillade revbensspjäll med coleslaw

Grillade revbensspjäll med coleslaw

Ingredienser

6portioner

  • 2kg
    tjocka revbensspjäll
  • 2tsk
    salt per liter vatten
  • 3st
    skivade vitlöksklyftor
  • 1tsk
    svartpepparkorn
  • Glaze:
  • 1dl
    honung
  • 2st
    pressade vitlöksklyftor
  • 1dl
    japansk soja
  • 4tsk
    pepparmix

Coleslaw

  • 3/4kg
    vitkål
  • 1st
    stor morot
  • 1st
    liten gul lök
  • Dressing:
  • 3dl
    turkisk eller grekisk yoghurt
  • 1/2dl
    lättmajonnäs
  • 2tsk
    dijonsenap
  • 1/2-1msk
    pressad citron
  • 1/2tsk
    salt
  • 1tsk
    pepparmix

Så lagar du

1. Koka upp vatten, salt, vitlöksklyftor och svartpeppar. Lägg ner spjällen i det kokande vattnet. Koka ca 1 1/4 timme, tills de känns möra när du sticker i dem. Ta upp och kyl dem om du ska äta dem nästa dag.

2. Blanda honung, vitlök, soja och pepparmix. Skär spjällen i bitar mellan benen. Pensla dem runt om med glazen.

3. Sätt ugnen på grill och grilla tills de fått fin färg ca 5 min på varje sida.

Coleslaw

1. Strimla vitkålen fint. Grovriv moroten. Grovriv eller finhacka löken.

2. Blanda dressingen och häll den över kålen. Smaka av om det behövs mer kryddor eller citron. Låt stå minst 1 timme.

Dela det här receptet med dina vänner!