Grillade revbensspjäll med honung & ingefära

Grillade revbensspjäll med honung & ingefära

Publicerat:

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1,5kg
    tjocka revbensspjäll
  • 1st
    gul lök
  • 3st
    vitlöksklyftor, delade
  • 1msk
    salt
  • 5 cm
    färsk ingefära, skalad och skivad
  • 20st
    svartpepparkorn

Honung- & ingefärsglaze

  • ½dl
    honung, flytande
  • ½dl
    soja eller teriyakisås
  • ½dl
    chilisås
  • 1msk
    sambal oelek
  • 1-2msk
    färsk ingefära, riven

Så lagar du

Lägg köttet i en kastrull, fyll på med vatten så det just täcker. Koka upp och skumma om det behövs. Tillsätt lök och kryddor, koka ca 1,5 timme eller tills benen börjar lossna. Låt gärna köttet svalna i spadet. Passar bra att förbereda dagen innan, ställ hela grytan i kyl över natten. Buljongen går bra att spara och koka soppa på.

Tänd grillen i god tid. Ta fram köttet så det hinner bli rumstempererat innan grillningen. Grilla spjällen hela eller i bitar, ca 3-4 minuter per sida. Pensla med glaze mot slutet av grillningen.

För att göra honung- & ingefärsglazen blandar du bara samtliga ingredienser.

Dela det här receptet med dina vänner!