Grillade revbensspjäll med honung & ingefära

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4 - 6portioner
- 1,5kgtjocka revbensspjäll
- 1stgul lök
- 3stvitlöksklyftor, delade
- 1msksalt
- 5 cmfärsk ingefära, skalad och skivad
- 20stsvartpepparkorn
Honung- & ingefärsglaze
- ½dlhonung, flytande
- ½dlsoja eller teriyakisås
- ½dlchilisås
- 1msksambal oelek
- 1-2mskfärsk ingefära, riven
Så lagar du
Lägg köttet i en kastrull, fyll på med vatten så det just täcker. Koka upp och skumma om det behövs. Tillsätt lök och kryddor, koka ca 1,5 timme eller tills benen börjar lossna. Låt gärna köttet svalna i spadet. Passar bra att förbereda dagen innan, ställ hela grytan i kyl över natten. Buljongen går bra att spara och koka soppa på.
Tänd grillen i god tid. Ta fram köttet så det hinner bli rumstempererat innan grillningen. Grilla spjällen hela eller i bitar, ca 3-4 minuter per sida. Pensla med glaze mot slutet av grillningen.
För att göra honung- & ingefärsglazen blandar du bara samtliga ingredienser.