Grillat
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 800gentrecote
- 1kglammkotlett
- 700gtonfisk
- 800gstruts
Så lagar du
Entrecote
Använd 150-200 g/per person. Om du marinerar bitarna innan torka av dem med hushållspapper före du lägger dem på grillen. Grilla på hög värme och rent grillgaller ca 2-3 min på varje sida. Glöm inte att salta och peppra.
Lammkotletter
Ca 250 g/person. Samma grillning som entrecote. Kan grillas något längre.
Tonfisk
Ca 150-175 g/person. Om tonfisken är av hög kvalitet ska den grillas mycket kort tid. Ca 1 min på varje sida. Alltså medium till rare. Salta och peppra.
Struts
Ca 150-200 g/person. Strutsen påminner mycket om oxfilé. Den blir som bäst om den grillas medium – medium well. Den blir något torr om den är helt genomstekt. Grilltiden varierar med tjockleken.