Grillat, rökt sidfläsk & tomatsallad med blåmögelost

Publicerat:
2013-09-11Ingredienser
4portioner
- 4skiva(or)skivor rökt sidfläsk á 100g
- ca 120 gblåmögelost
- 5ststora tomater
- 1stliten gurka
- 1tskfärsk timjansblad
- 1msksvensk honung
- ½dlsvensk rapsolja
- 1tskbalsamvinäger
- Salt och nymalen svartpeppar
- Bröd samt färska örter
Så lagar du
Börja med tillaga dressingen genom att mixa en tomater med timjan, honung, rapsolja samt balsamvinäger smaka av med salt. Skiva tomaterna samt gurkan i lämpliga bitar, grilla eller stek sidfläsket ca 2 minuter på var sida på relativt hög värme.
Upplägg:
Lägg tomater och gurka om lott i en ring i en djuptallrik, smula över osten och häll över dressingen. Placera fläsket ovan samt servera ett gott rostat bröd till.