Ingredienser
6 - 8portioner
Champinjoner
- 20skogschampinjoner
- olivolja
- salt och nymald svartpeppar
- hackad persilja
- 5blötlagda trägrillspett
Räkor
- ca 30-40skalade räkor
- 1pressad vitlöksklyfta
- 2msksambal olek
- Saften av ½ lime
- salt och nymald svartpeppar
- 8blötlagda trägrillspett
- olivolja
- hackad gräslök
Så lagar du
Champinjoner, 5 spett
1. Skölj av skogschampinjonerna och dela dem stora i två delar. Pensla svampen med lite olivolja.
2. Lägg på grillen i ca 10 minuter eller tills dem fått fin färg.
3. Salta och krydda efter smak. Garnera svampen med persilja.
Räkor, 6–8 spett
1. Krydda räkorna med vitlök, sambal olek, limejuice, olivolja och kryddor. Blanda allt väl i en bunke och låt marineras i minst 30 minuter i kylskåp.
2. Trä några räkor på varje träspett och grilla tills de har fått fin färg. Var dock uppmärksam då räkorna lätt kan bli torra om de går för länge på grillen.
3. Strö den hackade gräslöken över att servera några limeklyftor bredvid.