Ingredienser
- Blir ca 24 stänger. Beräkna två stänger per person.
- 25gjäst
- 2 1/2dlljummet vatten
- 6-7dlvetemjöl
- 2tsksalt
- 5mskkallpressad rapsolja
- flingsalt
- vallmofrö
Så lagar du
Lös upp jästen i vattnet. Rör i hälften av vetemjölet. Blanda i saltet och oljan. Rör ner resten av mjölet och blanda till en lös degkonsistens. Låt degen jäsa i ca 20 minuter till dubbel storlek.
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela degen i två delar. Kavla ut tills den är ca 1/2-1 cm tjock. Använd rikligt med mjöl vid kavling så att inte degen fastnar. Pensla med vatten, strö över saltet och vallmofröna. Skär i 1 cm breda remsor. Skruva degremsorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa i ytterligare 10 minuter. Baka i ugnen i ca 20 minuter, tills de är gyllenbruna.
Om bröden inte blir helt spröda kan man eftertorka dem i ugnen. Stäng av värmen och öppna luckan så torkar de snabbt.
Till servering:
Ta lite färskost på varje grissini och rulla en laxskiva runt. Servera!