Grön sallad med edamamebönor och ramslöksdressing

Publicerat:
2016-03-18Tillagningstid:
En vacker, smakrik sallad att servera på påskbuffén. Solrosfrön och rädisa ger lite härligt crunch i salladen. Aldrig fel!
Ingredienser
4 - 6portioner
- ½literfina gröna blad som ruccola, mache och mangoldskott.
- örtskott eller andra skott
- 10-12strädisor
- 200gedamamebönor
- ½dlsolrosfrön
Dressing
- ½dlolivolja
- 1stcitron, skal och saft
- 1tskdijonsenap
- 5-6stfinhackade ramslöksblad (eller örter som basilika, bladpersilja och mynta)
- salt och peppar
Så lagar du
1. Koka edamamebönorna och i lättsaltat vatten i 3 - 4 minuter. Häll av i ett durkslag och låt svalna. (om du använder bönor i sin skida får du pilla ut bönorna) Skiva rädisorna tunt.
2. Rosta solrosfrön i en torr, het stekpanna.
3. Blanda blad och skott i en skål. Strö över edamamebönor, rädisor och solrosfrön.
4. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och häll dressingen över salladen precis innan servering.