Grön sojabönskräm med rökt lax

Publicerat:
2022-05-11Tillagningstid:
En vackert grön kräm med fräsch citronsmak passar bra till rökt lax. Som veganskt alternativ kan du toppa med halverad cocktailtomat eller paprika.
Ingredienser
12 - 20portioner
- 250gfrysta gröna sojabönor (1 paket)
- 0,5dlolivolja
- finrivet skal av 1 ekologisk citron + ca 1 msk pressad citron
- 0,5tsksalt
- nymald svartpeppar
- 12-20skiva(or)baguette, bruschetta eller crostini
Topping
- ca 150gskivad kallrökt lax
- Små bitar av tunna citronskivor
Så lagar du
- Tina sojabönorna. Tvätta citronen och finriv det gula på skalet och pressa ur saften.
- Mixa sojabönornar med olivolja och citronsaft i matberedare eller med mixerstav. Tillsätt det finrivna citronskalet. Smaka av med salt och peppar. Förvara i burk med lock i kyl.
Servering: Bred röran på bröd. Dela laxskivorna i mindre bitar och garnera med dem och en liten bit skivad citron.