Gröna linser med körsbärstomater och sidfläsk

Ingredienser
4 - 6portioner
- 150gsidfläsk
- 4dlgröna linser
- 1gul lök
- 1vitlöksklyfta
- 3dlbönor
- 3ask(ar)körsbärstomater, gärna i olika färger
- 1dlvatten
- 1tskflytande honung
- 2-3mskbalsamvinäger
olivolja
salt
peppar
- 3dlgröna ärtor, <i>använder du frysta ärtor se till att de tinar en aning</i>
- 2dlmatlagningsyoghurt el. gräddfil
- 0,5citron
salt
peppar
Så lagar du
Använder du torra linser, skölj och blötlägg cirka tre timmar innan
tillagning enligt anvisningen på förpackningen.
Använder du färdiga linser, skölj dem ordentligt innan användning.
Dela tomaterna på mitten och lägg i en skål. Ringla på olja. Salta.
Finhacka löken. Tärna sidfläsket grovt. Bryn sidfläsket och löken
i stekpanna. Ringla över honung och balsamvinäger. Låt balsamvinägern
koka in i sidfläsket på hög värme i cirka fem minuter. Slå över linser
och vatten. Låt dra på låg värme tills vattnet kokat in i grytan.
Mixa ärtor, matlagningsyoghurt, pressad citron, salt och peppar med
stavmixer till en grov puré.
Ta stekpannan från spisen och rör försiktigt ner bönor och tomater så att
de blir varma. Se till att inte tomaterna mosas.
Toppa med klickar av ärtpurén.
Servera direkt ur pannan!