Gröna linser med körsbärstomater och sidfläsk

Gröna linser med körsbärstomater och sidfläsk

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 150g
    sidfläsk
  • 4dl
    gröna linser
  • 1
    gul lök
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 3dl
    bönor
  • 3ask(ar)
    körsbärstomater, gärna i olika färger
  • 1dl
    vatten
  • 1tsk
    flytande honung
  • 2-3msk
    balsamvinäger

olivolja

    salt

      peppar

      • 3dl
        gröna ärtor, <i>använder du frysta ärtor se till att de tinar en aning</i>
      • 2dl
        matlagningsyoghurt el. gräddfil
      • 0,5
        citron

      salt

        peppar

          Så lagar du

          Använder du torra linser, skölj och blötlägg cirka tre timmar innan

          tillagning enligt anvisningen på förpackningen.

          Använder du färdiga linser, skölj dem ordentligt innan användning.

          Dela tomaterna på mitten och lägg i en skål. Ringla på olja. Salta.

          Finhacka löken. Tärna sidfläsket grovt. Bryn sidfläsket och löken

          i stekpanna. Ringla över honung och balsamvinäger. Låt balsamvinägern

          koka in i sidfläsket på hög värme i cirka fem minuter. Slå över linser

          och vatten. Låt dra på låg värme tills vattnet kokat in i grytan.

          Mixa ärtor, matlagningsyoghurt, pressad citron, salt och peppar med

          stavmixer till en grov puré.

          Ta stekpannan från spisen och rör försiktigt ner bönor och tomater så att

          de blir varma. Se till att inte tomaterna mosas.

          Toppa med klickar av ärtpurén.

          Servera direkt ur pannan!

          Dela det här receptet med dina vänner!