Gröna puylinser i dillmajonnäs

Ingredienser

4portioner

  • 2dl
    gröna puylinser
  • 2st
    äggulor
  • 2msk
    dijonsenap
  • 2msk
    vitvinsvinäger
  • 3dl
    matolja
  • 1dl
    hackad dill
  • salt och nymalen vitpeppar

Så lagar du

1. Skölj linserna i kallt vatten

2. Koka upp 1 liter vatten, häll i linserna och koka i ca 15-20 minuter

3. Skölj linserna en gång till i kallt vatten, låt stå i en sil tills de har "torkat" eller lägg dem på hushållspapper.

4. Vispa äggula med senap och vinäger.

5. Tillsätt matoljan droppvis under vispning.

6. Tillsätt linserna samt dillen och smaka av med salt och peppar.

7. Denna rätt är god till grillad fisk.

Dela det här receptet med dina vänner!