Grönärtsröra

Grönärtsröra

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

En enkel röra som går supersnabbt att göra och passar bra som tillbehör till många olika rätter.

Ingredienser

1portioner

  • 290g
    gröna och frysta ärtor
  • 30g
    olivolja
  • 2g
    färsk vitlök (en klyfta)
  • efter smak
    salt

Så lagar du

  1. Sätt på en kastrull med vatten. Salta vattnet (efter tycke och smak).
  2. Skala vitlöksklyftan och skär i den i små bitar.
  3. Häll de frysta ärtorna och vitlöken i det kokande salta vattnet. Låt koka i 2 minuter.
  4. Sila av vattnet och häll sedan ärtorna och vitlöken  i matberedar, tillsätt sedan olivoljan.
  5. Mixa allt till en slät röra. Smaksätt eventuellt med mer salt.
  6. Sätt plastfilm över röran och ställ den i kylen, minst 20 minuter, innan servering.

Dela det här receptet med dina vänner!