Grönkål och sill på bröd

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 2dlrågmjöl
- 2dlvetemjöl
- 20gjäst
- 2dlvatten
- 1stgrönkålsblad
- 1strödlök
- 1-2stpäron
- 2stinlagda sillfiléer
- salt och peppar
Så lagar du
Blanda vatten med jäst, tillsätt mjöl och 1/2 tsk salt och gör en deg. Ta lite mer vetemjöl om det behövs.
Låt den jäsa 45 minuter. Gör sedan platta couvertbröd, lite som små pizzor. Låt dom jäsa 30 minuter till.
Grädda på 200 grader i cirka 15 minuter.
Strimla kålen fint efter att först ha tagit bort stjälken.
Skär päronen i mindre bitar utan kärnor, bryn i en torr stekpanna på båda sidor och blanda med kålen, hacka löken och blanda också den med kålen.
Smaksätt med salt och peppar och fördela på bröden. På toppen har du strimlad sill.