Grönkål och sill på bröd

Grönkål och sill på bröd

Ingredienser

4portioner

  • 2dl
    rågmjöl
  • 2dl
    vetemjöl
  • 20g
    jäst
  • 2dl
    vatten
  • 1st
    grönkålsblad
  • 1st
    rödlök
  • 1-2st
    päron
  • 2st
    inlagda sillfiléer
  • salt och peppar

Så lagar du

Blanda vatten med jäst, tillsätt mjöl och 1/2 tsk salt och gör en deg. Ta lite mer vetemjöl om det behövs.

Låt den jäsa 45 minuter. Gör sedan platta couvertbröd, lite som små pizzor. Låt dom jäsa 30 minuter till.

Grädda på 200 grader i cirka 15 minuter.

Strimla kålen fint efter att först ha tagit bort stjälken.

Skär päronen i mindre bitar utan kärnor, bryn i en torr stekpanna på båda sidor och blanda med kålen, hacka löken och blanda också den med kålen.

Smaksätt med salt och peppar och fördela på bröden. På toppen har du strimlad sill.

Dela det här receptet med dina vänner!