Grönkålschips

Publicerat:
2016-02-08Tillagningstid:
De skall vara krispiga, beroendeframkallande och nästan smälta på tungan. Chips. Lustigt nog är dessa gjorda på grönkål och inte potatis men jag lovar dig att du kommer sträcka dig mot skålen igen och igen.
Ingredienser
- 5stora blad grönkål
- 1,5mskkallpressad rapsolja eller kokosolja
- 2tsknäringsjäst
- 2krmhimalayasalt eller havssalt
- 1stor vitlöksklyfta, pressad
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 160 grader. Om du inte har varmluftsugn så sätt istället din ugn på 170 grader.
2. Skölj grönkålen noga. Ta bort stjälkarna och riv sedan i lagom stora bitar som du lägger på en ren kökshanduk. Gnugga bladen lätt för att få bort eventuellt vatten.
3. Lägg grönkålen i en skål tillsammans med övriga ingredienser och massera samman tills grönkålen är alldeles oljig.
4. Sprid ut grönkålen på en plåt, sätt plåten i mitten av ugnen och vänta 10-15 minuter. Det är en fördel att vara i närheten av ugnen efter det att 10 minuter har gått. Detta för att hålla chipsen under uppsikt så att de inte bränns vilket går väldigt snabbt.
5. Låt chipsen svalna och servera sedan i en skål/strut.