Grönkålsfrittata

Grönkålsfrittata

Ingredienser

15portioner

  • 1
    gul lök
  • 1msk
    olivolja
  • 200g
    grönkål
  • 3dl
    riven, lagrad ost t ex Cheddar
  • 3/4tsk
    salt
  • 1krm
    nymald peppar
  • 8
    ägg

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Finhacka löken och fräs den mjuk i olivolja. Tillsätt grönkålen och låt den fräsa mjuk så eller tina.

3. Vispa samman äggen och löken med grönkålen. Tillsätt osten, smaka av med salt och peppar.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en form ca 18x25 cm. Häll i smeten och grädda 15-20 min tills den stannat. Servera den varm, ljummen eller kall till skinka, prinskorv eller lax.

Den är god både varm och kall och passar till det mesta på julbordet speciellt god till skinka och lax.

Dela det här receptet med dina vänner!