Grönkålspasta

Publicerat:
2017-11-08Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 5dldurumvete
- 3ekologiska ägg
- 150ggrönkål
- rismjöl till plåten
Så lagar du
1. Repa och koka kålen i 4–5 minuter. Låt svalna något och häll av. Pressa ut vattnet. Mixa med stavmixer till en slät smet.
2. Mät upp mjölet på ett bakbord.
3. Gör en stor grop i mitten. Knäck äggen i gropen, tillsätt grönkålen och vispa upp med en gaffel. Vispa in mjölet i äggen med hjälp gaffeln, lite mjöl i taget.
4. Mjöla händerna när degen börjar gå ihop och knåda den slät, len och elastisk i cirka 10 minuter.
5. Dela degen i två bitar och täck dem med plastfolie. Låt vila minst 30 minuter i kylen.
6. Ta ut en deghalva i taget. Platta ut pastadegen med fingrarna och kör den genom pastamaskinens tjockaste nivå, medan du vevar (det går också att kavla degen för hand med en kavel).
7. Kavla degen genom maskinens alla nivåer fram till önskad tjocklek. Halvera pastaarket om det blir alldeles för långt.
8. Forma till valfri pasta: spaghetti, tagliatelle eller bredare pappardelle om du vill.
9. Koka pastan al dente i cirka 3 minuter i välsaltat vatten. Servera gärna med gorgonzolakräm och ankbröst.