Grönkålssallad

Publicerat:
2015-12-11Tillagningstid:
Grönkål är en klassisk ingrediens på julbordet. Kålen gör sig mycket bra i en fräsch sallad med smak av citrus.
Ingredienser
3 - 6portioner
- 1paketgrönkål (250g)
- ¼strödkålshuvud
- 1-2stapelsiner
- 1stgranatäpple
- ½stcitron, saften
- valnötter
- olivolja
- salt
Tahinidressing
- 1dlvit tahini
- ½dlvatten (eller mer)
- 1stapelsin, saften och det rivna skalet
- 1msklönnsirap
- 1mskäppelcidervinäger
- salt
Så lagar du
1. Dra av de grova stammarna från grönkålen och riv den sedan i bitar. Skölj och lägg i en skål.
2. Pressa citronen och häll juicen på grönkålen, ringla över lite olivolja och nu kommer tricket – massera in vätskorna i kålen. Ner med händerna och massera bladen i ett par minuter! När kålen absorberar citronen och oljan så mjuknar den och blir fantastiskt god.
3. Strimla rödkålen, filea apelsinerna, kärna ur granatäpplet. Lägg upp allt snyggt på ett serveringsfat och avsluta med att strö över lite valnötter och eventuellt lite salt.
4. Servera gärna med en tahini- och apelsindressing. Mixa i så fall samtliga ingredienser.