Grönkålssallad med äpple

Publicerat:
2014-12-17Tillagningstid:
Valnötter, grönkål och äpplen är en fantastisk kombination i den här snabblagade och goda salladen.
Ingredienser
6portioner
- 200gfärsk grönkål
- 2stäpplen, t ex Ingrid Marie
- ca 25gvalnötter, i bitar
Dressing
- 2tskdijonsenap
- 1tskhonung
- 1mskvitvinsvinäger
- 3mskolivolja
- ½tsksalt
- nymald svartpeppar
Så lagar du
1. Blanda senap, honung, vinäger och vispa sedan ner oljan. Smaka av med salt och peppar.
2. Skölj och torka grönkålen väl. Skär bort stjälkar och grova nerver. Finhacka den i matberedare.
3. Häll grönkålen i en skål och blanda med dressingen. Tärna äpplena och blanda ner i salladen. Bryt valnötterna i bitar och strö dem över salladen.