Grönkålssallad med äpple

Grönkålssallad med äpple

Publicerat:

Tillagningstid:

Valnötter, grönkål och äpplen är en fantastisk kombination i den här snabblagade och goda salladen.

Ingredienser

6portioner

  • 200g
    färsk grönkål
  • 2st
    äpplen, t ex Ingrid Marie
  • ca 25g
    valnötter, i bitar

Dressing

  • 2tsk
    dijonsenap
  • 1tsk
    honung
  • 1msk
    vitvinsvinäger
  • 3msk
    olivolja
  • ½tsk
    salt
  • nymald svartpeppar

Så lagar du

1. Blanda senap, honung, vinäger och vispa sedan ner oljan. Smaka av med salt och peppar.

2. Skölj och torka grönkålen väl. Skär bort stjälkar och grova nerver. Finhacka den i matberedare.

3. Häll grönkålen i en skål och blanda med dressingen. Tärna äpplena och blanda ner i salladen. Bryt valnötterna i bitar och strö dem över salladen.

Dela det här receptet med dina vänner!