Ingredienser
4portioner
- 500gfryst, hackad grönkål
- 2msksmör
- 2stgula lökar
- 1/2-1tskmalen muskotnöt
- 2mskmjöl
- 1 1/2litervatten
- 1stgrönsaksbuljongtärning
- salt och peppar
Frikadeller
- hälften av färsen från receptet Cevapcici
- 1ststor lök eller purjolök
- salt och peppar
Så lagar du
Tina grönkålen. Smält smöret i en stor kastrull. Fräs finhackad gul lök och muskoten i smör. Lägg i grönkålen och fräs ytterligare ett par minuter. Pudra över mjölet.
Häll i vatten och smula i buljongtärningen. Låt koka i 20 minuter. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt lite mer muskot.
Ta ut färsen från receptet Cevapcici ur kylen, blanda i den finhackade löken. Forma färsen till små köttbullar och sänk ner dem i soppan. Låt soppan småsjuda i ca 10 minuter.
Servera gärna soppan med en bit bröd.