Grönsaks- och fetaostspett

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 2rödlökar
- 1squash, ca 300 g
- 1aubergine, ca 300 g
- 2röda paprikor
- 300gfetaost
- 2mskolivolja
- 1/2tsksalt
- 2krmgrovmald svartpeppar
Så lagar du
1. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skölj och skär squash och aubergine i kuber, ca 2x2 cm. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär osten i stora kuber, ca 2 1/2x2 1/2 cm.
2. Trä upp grönsaker och fetaost växelvis på grillspett. Pensla spetten med oljan blandad med salt och peppar.
3. Grilla spetten på utegrill, i grillpanna eller i ugnen 8–10 minuter runt om.
4. Servera spetten med ris och gärna en tomatsalsa.
Gästkock: Birgitta Rasmusson i kokboken Grilla från ICA Bokförlag.