Grönsaks- och fetaostspett

Grönsaks- och fetaostspett

Ingredienser

4portioner

  • 2
    rödlökar
  • 1
    squash, ca 300 g
  • 1
    aubergine, ca 300 g
  • 2
    röda paprikor
  • 300g
    fetaost
  • 2msk
    olivolja
  • 1/2tsk
    salt
  • 2krm
    grovmald svartpeppar

Så lagar du

1. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skölj och skär squash och aubergine i kuber, ca 2x2 cm. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär osten i stora kuber, ca 2 1/2x2 1/2 cm.

2. Trä upp grönsaker och fetaost växelvis på grillspett. Pensla spetten med oljan blandad med salt och peppar.

3. Grilla spetten på utegrill, i grillpanna eller i ugnen 8–10 minuter runt om.

4. Servera spetten med ris och gärna en tomatsalsa.

Gästkock: Birgitta Rasmusson i kokboken Grilla från ICA Bokförlag.

Dela det här receptet med dina vänner!