Grönsakschutney

Publicerat:
2016-08-05Tillagningstid:
När trädgårdslandet flödar över av grönsaker kan du göra en chutney av allt det goda. Variera gärna ingredienserna efter vad du har.
Ingredienser
- 2kgblandade grönsaker (lök, squash, aubergin, paprika, tomat)
- 1kgsyltsocker med pektin
- 2stcitroner, saften
- 2dlättika 12%
- 2stkanelstänger
- 2tskmald koriander
- 1tskhel svartpeppar
- 1tsksalt
- 2stklyftor vitlök
- 2ststarka chili
Så lagar du
Receptet ger ca 2 liter färdig chutney.
1. Skär alla grönsaker i bitar ca 2x2 cm. Skiva vitlöken.
2. Lägg alla ingredienser i en stor vid kastrull och koka på högsta värme i ca 10 minuter.
3. Smaka av.
4. Lägg chutneyn på steriliserade burkar och förvara mörkt och svalt.