Grönsaksröra

Grönsaksröra

Publicerat:

Tillagningstid:

Smart röra att göra i stor sats på hösten när paprika, squash och aubergine är billiga.

Ingredienser

12portioner

  • 3st
    gula lökar
  • 3klyfta(or)
    vitlök
  • 3msk
    olivolja
  • 1kg
    squash och/eller aubergine
  • 4st
    paprikor i olika färger
  • 2burk(ar)
    hela tomater
  • 2st
    lagerblad
  • 1bit(ar)
    citronskal (femkrone-storlek)
  • ½tsk
    salt
  • ½tsk
    nymald svartpeppar
  • timjan, basilika, oregano, mejram
  • ev. oliver

Så lagar du

1. Skär löken i tunna klyftor. Fräs löken och pressad eller hackad vitlök i oljan.

2. Skär squash, aubergine och paprikor i bitar. Lägg i och låt dem fräsa med en stund. Tillsätt tomater, lagerblad och citronskal. Koka under lock 10 minuter.

3. Ta av locket och låt koka ganska kraftigt cirka 15 minuter tills grönsakerna är lagom mjuka. Smaka av med salt och peppar samt valfria örtkryddor. Ska du frysa in grytan vänta med att smaksätt med örtkryddor och oliver.

Dela det här receptet med dina vänner!