Grönsaksröra

Publicerat:
2015-09-23Tillagningstid:
Smart röra att göra i stor sats på hösten när paprika, squash och aubergine är billiga.
Ingredienser
12portioner
- 3stgula lökar
- 3klyfta(or)vitlök
- 3mskolivolja
- 1kgsquash och/eller aubergine
- 4stpaprikor i olika färger
- 2burk(ar)hela tomater
- 2stlagerblad
- 1bit(ar)citronskal (femkrone-storlek)
- ½tsksalt
- ½tsknymald svartpeppar
- timjan, basilika, oregano, mejram
- ev. oliver
Så lagar du
1. Skär löken i tunna klyftor. Fräs löken och pressad eller hackad vitlök i oljan.
2. Skär squash, aubergine och paprikor i bitar. Lägg i och låt dem fräsa med en stund. Tillsätt tomater, lagerblad och citronskal. Koka under lock 10 minuter.
3. Ta av locket och låt koka ganska kraftigt cirka 15 minuter tills grönsakerna är lagom mjuka. Smaka av med salt och peppar samt valfria örtkryddor. Ska du frysa in grytan vänta med att smaksätt med örtkryddor och oliver.