Grönsallad med bönor och nötter

Publicerat:
2018-04-27Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
- 250gsparris
- 1dlfrysta edamamebönor
- 5rädisor
- 1kålrabbi
- machesallad
- ruccola eller späda maskrosblad
- gemsallad
- färska myntablad
- rostade hasselnötter
Dressing
- 1dlgod olivolja
- 2–3mskvitvinsvinäger
- salt och peppar
Så lagar du
1. Knipsa av roten på sparrisen. Vänd den i lite olivolja och salt. Rosta sparrisen i torr grillpanna på hög värme i några minuter. Skär sedan sparrisen på längden. Lägg åt sidan.
2. Ansa kålrabbin genom att skära bort skalet med lite marginal så du bara får det vita, krispiga fruktköttet. Skiva den och rädisan tunt, gärna med mandolin. Lägg åt sidan, gärna i iskallt vatten.
3. Lägg edamamebönor i kokande vatten. Koka i 1 – 2 minut. Slå av vattnet och skölj med kallt vatten. Lägg åt sidan.
4. Rosta hasselnötter i torr stekpanna, gnugga bort skalet. Lägg åt sidan
5. Bryt gemsalladen i en uppläggningsskål. Tillsätt de andra salladssorterna, mynta, rädisa, kålrabbi och bönor. Blanda om ordentligt.
6. Blanda ihop ingredienserna till dressingen, smaka av och vänd sedan ner den i salladen. Toppa med sparris, rostade hasselnötter och gärna vackra, ätliga blommor från trädgården.