Grunddeg till kakor

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Alla kakor går utmärkt att frysa. Se bara till att de förvaras i tättslutande burk med lock så att det inte tar smak av något annat i frysen.
Ingredienser
70portioner
Grunddeg
- 5dlvetemjöl (300g)
- 1dlströsocker
- 200gsmör
- 1mskvatten
Så lagar du
1. Blanda vetemjöl, socker och smör i matberedare. Kör ihop och tillsätt sedan vattnet. Kör ihop till en deg. Du kan också göra degen för hand. Finfördela då smöret i mjölet och sockret med fingertopparna, tillsätt vattnet och arbeta sedan snabbt ihop till en deg.
2. Dela degen i tre delar och smaksätt enligt övriga kakrecept.
Tips: Allra bäst blir kakdegen i matberedare. Dessutom går det snabbt och lätt. Har du ingen matberedare finfördelar du fettet i mjölet och arbetar sedan snabbt ihop till en deg.