Grunddeg till kakor

Ägg, mjölk, smör, bunke, socker, salt.

Publicerat:

Tillagningstid:

Alla kakor går utmärkt att frysa. Se bara till att de förvaras i tättslutande burk med lock så att det inte tar smak av något annat i frysen.

Ingredienser

70portioner

Grunddeg

  • 5dl
    vetemjöl (300g)
  • 1dl
    strösocker
  • 200g
    smör
  • 1msk
    vatten

Så lagar du

1. Blanda vetemjöl, socker och smör i matberedare. Kör ihop och tillsätt sedan vattnet. Kör ihop till en deg. Du kan också göra degen för hand. Finfördela då smöret i mjölet och sockret med fingertopparna, tillsätt vattnet och arbeta sedan snabbt ihop till en deg.

2. Dela degen i tre delar och smaksätt enligt övriga kakrecept.

Tips: Allra bäst blir kakdegen i matberedare. Dessutom går det snabbt och lätt. Har du ingen matberedare finfördelar du fettet i mjölet och arbetar sedan snabbt ihop till en deg.

Dela det här receptet med dina vänner!