Grundrecept – Cupcakes med vanilj

Publicerat:
2020-11-03Tillagningstid:
Ingredienser
20portioner
Cupcake
- 150gsmör
- 2½dlmjölk
- 3ägg
- 3½dlströsocker
- 1mskvaniljsocker
- ½tsksalt
- 2tskbakpulver
- 2tsknystött kardemumma
- 5 ¼dlvetemjöl
- 2dlfrysta blåbär
- 1mskpotatismjöl
Frosting
- 600gfärskost
- 300grumsvarmt smör
- 2dlflorsocker
- Lite citronjuice, färskpressad
Förslag på fyllning
- små chokladknappar
- färska bär
- kolasås
- chokladsås
- chokladknappar
Så lagar du
Cupcakes
1. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken.
2. Vispa ägg och strösocker i en stor bunke tills du har en pösig vit smet.
3. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en separat bunke och sikta ner detta i äggsmeten.
4. Häll ner smörmjölken och vänd ihop allt försiktigt. Fördela smeten i formarna, fyll ca 2/3 av formen.
5. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
Frosting
1. Vispa rumsvarmt smör fluffigt, tillsätt färskosten och vispa krämigt, inte övervispa.
2. Sikta ner florsocker, smaksätt med citronjuice och vänd försiktigt ihop med en slickepott. Häll ner frostingen i en spritspåse med valfri tyll.
3. Nu är det upp till er hur ni vill smaksätta, garnera och presentera! Tänk på att ni även kan fylla era cupcakes med en god överraskning.
Lycka till!