Gryta med fläskfilé

Publicerat:
2015-10-28Tillagningstid:
Snabbt och enkelt gör du den här grytan. Vid sidan om serveras tillbehör i små skålar som var och en får ta av som de själv önskar.
Ingredienser
4portioner
Gryta
- 600gsvensk fläskfilé
- smör till stekning
- 1tsksalt
- ½tsknymald svartpeppar
- 2dlvatten
- 2dlcrème fraiche
- 2mskdijonsenap
- 2msksöt och stark senap
- 2tskkinesisk soja
Tillbehör
- pressad potatis, potatismos, ris eller pasta
- pimientofyllda oliver
- cornichoner
- kapris
- dijonsenap
- broccoli i buketter
Så lagar du
1. Börja med att koka potatis eller ris.
2. Putsa fläskfilén och skär den i cm-tjocka skivor tvärs över. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn skivorna på båda sidor i omgångar. Salt och peppra under tiden. Flytta sedan över bitarna till en traktörpanna.
3. Häll i 2 dl vatten och koka ur stekpannan. Sila och häll det över fläskfilén.
4. Blanda crème fraiche, senapssorterna och soja och häll det över köttet och blanda om. Sjud cirka 5 minuter under lock tills köttet är färdigt, koka inte för länge så att det blir torrt. Smaka av om det behövs med mer salt, peppar, soja eller senap.
5. Servera med tillbehören.