Gryta med fläskfilé

Gryta med fläskfilé.

Publicerat:

Tillagningstid:

Snabbt och enkelt gör du den här grytan. Vid sidan om serveras tillbehör i små skålar som var och en får ta av som de själv önskar.

Ingredienser

4portioner

Gryta

  • 600g
    svensk fläskfilé
  • smör till stekning
  • 1tsk
    salt
  • ½tsk
    nymald svartpeppar
  • 2dl
    vatten
  • 2dl
    crème fraiche
  • 2msk
    dijonsenap
  • 2msk
    söt och stark senap
  • 2tsk
    kinesisk soja

Tillbehör

  • pressad potatis, potatismos, ris eller pasta
  • pimientofyllda oliver
  • cornichoner
  • kapris
  • dijonsenap
  • broccoli i buketter

Så lagar du

1. Börja med att koka potatis eller ris.

2. Putsa fläskfilén och skär den i cm-tjocka skivor tvärs över. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn skivorna på båda sidor i omgångar. Salt och peppra under tiden. Flytta sedan över bitarna till en traktörpanna.

3. Häll i 2 dl vatten och koka ur stekpannan. Sila och häll det över fläskfilén.

4. Blanda crème fraiche, senapssorterna och soja och häll det över köttet och blanda om. Sjud cirka 5 minuter under lock tills köttet är färdigt, koka inte för länge så att det blir torrt. Smaka av om det behövs med mer salt, peppar, soja eller senap.

5. Servera med tillbehören.

Dela det här receptet med dina vänner!