Gryta med fläskkarré, rotfrukter och kryddig korv

Korv, rotfrukter, morötter, lök, gräddfil.

Publicerat:

En gryta med höstens läckerheter som smakar ljuvligt.

Ingredienser

4portioner

  • 4skiva(or)
    fläskkarré
  • 1st
    gul lök
  • 3st
    morötter
  • 12st
    små potatisar
  • 1tsk
    torkad timjan
  • 1tärning(ar)
    kycklingbuljong
  • 1-2liter
    vatten
  • smör och olja till stekning

Redning

  • 1dl
    matlagningsyoghurt
  • 1msk
    mjöl
  • 2st
    starka korvar
  • 1knippa(or)
    persilja
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Bryn köttskivorna i en stor kastrull, eller bryn dem först i stekpanna och lägg sedan över dem i kastrullen. Salta och peppra. Klyfta löken och skala morötterna. Dela morötterna i ca fyra delar. Skala eller skrubba potatisen.

2. Lägg i lök, morötter, potatisar och timjan i grytan med köttet. Smula över buljongtärningen. Låt allt brynas ett par minuter. Häll på vatten så det knappt täcker potatisen i grytan. Lägg på lock och låt stå och puttra på medelvärme i 30-40 minuter.

3. Smaka på en bit kött för att känna om det är riktigt färdigt. Det ska vara så mört att det faller sönder i munnen. Om inte, fortsätt koka ytterligare några minuter.

4. Blanda yoghurt och mjöl i en skål. Rör försiktigt ner det i grytan och låt koka någon minut till. Smaksätt med salt och peppar. Skiva korven tunt. Grovhacka persilja så att du får en deciliter. Vänta till strax före serveringen med att blanda i korvskivorna och persiljan.

Dela det här receptet med dina vänner!