Gryta med fläskkarré, rotfrukter och kryddig korv

Ingredienser
4portioner
- 4skiva(or)fläskkarré
- 1stgul lök
- 3stmorötter
- 12stsmå potatisar
- 1tsktorkad timjan
- 1tärning(ar)kycklingbuljong
- 1-2litervatten
- smör och olja till stekning
Redning
- 1dlmatlagningsyoghurt
- 1mskmjöl
- 2ststarka korvar
- 1knippa(or)persilja
- salt och peppar
Så lagar du
1. Bryn köttskivorna i en stor kastrull, eller bryn dem först i stekpanna och lägg sedan över dem i kastrullen. Salta och peppra. Klyfta löken och skala morötterna. Dela morötterna i ca fyra delar. Skala eller skrubba potatisen.
2. Lägg i lök, morötter, potatisar och timjan i grytan med köttet. Smula över buljongtärningen. Låt allt brynas ett par minuter. Häll på vatten så det knappt täcker potatisen i grytan. Lägg på lock och låt stå och puttra på medelvärme i 30-40 minuter.
3. Smaka på en bit kött för att känna om det är riktigt färdigt. Det ska vara så mört att det faller sönder i munnen. Om inte, fortsätt koka ytterligare några minuter.
4. Blanda yoghurt och mjöl i en skål. Rör försiktigt ner det i grytan och låt koka någon minut till. Smaksätt med salt och peppar. Skiva korven tunt. Grovhacka persilja så att du får en deciliter. Vänta till strax före serveringen med att blanda i korvskivorna och persiljan.