Gryta med kokos och röd curry

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
"Grytan var god men blaskig, jag lät min puttra utan lock för att få lite av vätskan att koka in men
behövde ändå reda av med en 1 tsk maizena utrört i lite vatten. När jag lagar grytan nästa gång ska jag addera till bambuskott och vattenkastanjer för att få lite mer crisp i grytan för det behövs tycker jag." -Monika Hallberg, tittare på Go'kväll.
Ingredienser
4portioner
- 500gfläskkarré eller lårfilé av kyckling
- 2mskljus soja
- 1mskfinriven ingefära
- 1stkrossat citrongräs
- 1-2mskröd curry
- 1klyfta(or)vitlök, pressad
- 1burk(ar)kokosgrädde
- 2mskfisksås
- 4stfinstrimlade limeblad eller 1 tsk finrivet limeskal
- 1-2tsksocker
- 1mskpressad lime
- 1dlblad thaibasilika eller koriander
Så lagar du
1. Putsa köttet och skär i munsbitar. Blanda med sojan. Låt marinera minst 20 minuter upp till en timme.
2. Rör om ordentligt i burken med kokosgrädde. Hetta upp två tredjedelar av kokosgrädden med ingefära, citrongräs, curry, vitlök och fisksås.
3. Rör ner en tredjedel av köttet i taget och låt koka upp mellan. Slå på en skvätt vatten om det behövs för att täcka. Låt puttra under lock i ungefär tio minuter tills köttet är mört.
4. Blanda ner fisksås, limeblad socker och pressad lime. Tillsätt den sista kokosgrädden. Rör ner thaibasilikan.
Lisa Förare Winbladh