Gryta på räkor och sötpotatis med rotibröd

Publicerat:
2015-10-29Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Rotibröd
- 200gvetemjöl
- 4tskbakpulver
- 1-2tsktorkade chiliflakes
- 1tsknymald svartpeppar
- 1tsksalt
- 4tsksolrosolja
- 125mlvatten
Gryta
- 2tsktorkad kokos
- 2mskcurrypulver
- 2stsötpotatisar
- 4cmfärsk ingefära
- 1ströd chili
- 400gkokosmjölk
- 250ggrönsaksbuljong
- 75gärtskidor
- 75gminimajs
- 225gjätteräkor (ASC-märka), skalade
- 1stlime
- salladslök
Så lagar du
Rotibröd
1. Blanda mjöl, bakpulver, chiliflakes, svartpeppar och salt i en skål.
2. Gör en grop i mjölblandningen och tillsätt vatten. Knåda ihop. Låt vila i 20 minuter, inte för kallt.
3. Dela degen i 4 lika stora delar och forma till bollar. Kavla ut på en mjölad arbetsyta, så tunt som möjligt, vilket borde ge ca runda brödskivor med ca 18 cm i diameter. Pudra varje brödskiva med lite extra mjöl.
4. Stek i oljad stekpanna, ca 2 minuter på varje sida. Vik bröden, stapla dem och håll dem varma i ugnen på 110 grader.
Gryta
1. Skala och hacka sötpotatisen i centimeterstora kuber. Dela minimajsen på längden. Skiva salladslöken fint. Finhacka ingefära och chili. Ta bort chilikärnorna om du vill ha mildare smak.
2. Rosta kokosen i en stor djup stekpanna på medelvärme i 2-3 minuter. Rör om då och då. Häll av.
3. Ställ tillbaka kastrullen och rosta curryn någon minut. Tillsätt sedan sötpotatis, ingefära och chili och rör om.
4. Tillsätt kokosmjölk och buljong och rör om under uppkokning. Låt sjuda i 6-8 minuter, tills sötpotatisen är mjuk.
5. Tillsätt ärtskidorna och minimajsen och koka 4-6 minuter. Tillsätt räkorna och koka i 2 två minuter.
6. Ta av från värmen och tillsätt salladslök och limesaft. Smaka av med salt och peppar.
7. Servera med den rostade kokosen ovan på och varma rotibröd bredvid.