Gryta på ris, kidneybönor och kokosmjölk

Publicerat:
2015-12-03Tillagningstid:
Karibisk klassiker, som passar både som egen rätt som tillbehör till tex grillat.
Ingredienser
2 - 4portioner
- 1stgul lök, hackad
- 2klyfta(or)vitlök, hackade
- 1nypa(or)kryddpeppar
- 2dlbasmatiris
- 1burk(ar)kokosmjölk
- 1burk(ar)kidneybönor
- solrosolja
- salt och peppar
Så lagar du
1. Fräs lök och vitlök i olja på medelhög värme i en gryta, tills de är mjuka och börjat få lite färg. Tillsätt en nypa kryddpeppar och låt fräsa någon minut.
2. Tillsätt riset och kokosmjölk. Mät upp vatten i kokosmjölksburken, ca halva volymen, och häll i grytan. Salta och peppra, sänk värmen och låt sjuda i ca 15 minuter.
3. Häll av bönvätskan och tillsätt bönorna i grytan. Stäng av plattan, sätt på locket och låt vila i 5 minuter.
4. Servera grytan som den är, eller som tillbehör till tex grillad kyckling.