Gubbröra

Publicerat:
2021-12-01Tillagningstid:
I grunden är det här ett gammalt recept av Leif Mannerström, där vi har gjort våra tillägg. Man kan laborera med mängderna som man vill. Normalt brukar jag bara ha i matjessill, men jag såg jag att Simon hade ansjovis kvar efter att han gjort Janssons frestelse – så jag hackade i det med. Enkelt och underbart gott!
Ingredienser
10portioner
- 3ägg
- 2burkar matjessill à 200 g
- 1burk ansjovis à ca 125 g
- 1rödlök
- 1mskkapris
- 1+1knippa(or)färsk dill
- 1knippa(or)färsk gräslök
- 1dlmajonnäs
- 2mskcrème fraiche
- salt och svartpeppar
Så lagar du
- Koka upp äggen och sätt kastrullen åt sidan med locket på 9–10 minuter beroende på storlek (de ska bli hårdkokta). Spola sedan äggen i kallt vatten och skala dem.
- Skala löken och skölj dill och gräslök. Häll av spadet från sill- och ansjovisburkarna.
- Finhacka alla ingredienser och blanda ihop med majonnäs och crème fraiche i en skål. Salta och peppra efter smak.
- Spara ett dillknippe, grovhacka eller garnera med små vippor.
- Ställ kallt till servering och avnjut sedan med ett smakrikt knäckebröd.