Gubbröra deluxe

Publicerat:
2016-05-04Tillagningstid:
Paul Svensson lagar en matig sallad istället för en röra. Brynt smör lyfter rätten med sina magiska kolatoner.
Ingredienser
4portioner
- 8stfärska potatisar
- 15stvaktelägg (alternativit 4 hönsägg)
- ½gul lök, finhackad
- ½röd lök, finhackad
- 1knippa(or)gräslök
- 1knippa(or)dill
- 8skiva(or)rågbröd, supertunt skurna
- 50gbrynt smör
- 100gansjovis
- salt och peppar
Så lagar du
Brynt smör
1. Smält smöret på låg värme. Höj värmen under vispning och häll snabbt över i kall kastrull när smöret tystnat och fått gyllenbrun färg.
Gubbröra deluxe
1. Koka gul lök i lite brynt smör tills den blir mjuk. Rosta rågbrödskivorna i ugn på 150° tills frasiga, 8-10 minuter.
2. Koka upp vatten och lägg i vakteläggen. Sjud i 3 min och spola sedan kallt. Skala och dela.
3. Koka potatis med mycket dillstjälkar och lite salt tills mjuka. Häll av vatten, dela och blanda med mjukkokt gul lök, finhackad rödlök och gräslök.
4. Fördela potatis, ägg och ansjovis i tallrik. Toppa med rågbrödchips och plockad dill, smaka av med salt och peppar. Ringla över det brynta smöret.