Gulaschsoppa till seglarna

Publicerat:
2019-04-03Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 10potatisar
- 2morötter
- 2palsternackor
- ½gul lök
- 1-2klyfta(or)vitlök
- 2mskpaprikapulver
- 3-4tskbrödkummin, malen
- 1citron
- 2burk(ar)krossade tomater
- 3litervatten
- 2köttbuljongtärningar
- 200gnötfärs
- raps- eller olivolja
- salt och peppar
- 2-3dlmaltodrextrin, om man vill ha mer energi i soppan
Så lagar du
1. Skala potatisen, rotfrukterna, löken och vitlöken och dela dem i små bitar. Mixa därefter potatisen, rotfrukterna, löken och vitlöken till fina, fina bitar i en matberedare.
2. Värm en stor kastrull med lite olja i botten. Fräs den mixade blandningen utan att den får färg i ca 5 minuter. Krydda med paprikapulver, malen kummin och rivet citronskal.
3. Tillsätt därefter de krossade tomaterna och vattnet, lägg i köttbuljongtärningarna och köttfärsen. Låt allt koka ihop i ca 20 minuter.
4. Tillsätt maltodextrin för extra energi.
5. Smaka av soppan med mer paprikapulver och malen kummin för mer karaktär samt salt och peppar från kvarn för att lyfta fram smakerna.
6. Mixa soppan med en stavmixer innan du häller upp den i mattermosar.
7. Servera gärna soppan med goda ostsmörgåsar!