Gulbetstartar

Publicerat:
2019-06-18Tillagningstid:
Saltbakta gulbetor spelar huvudrollen i den här smakbomben till förrätt.
Ingredienser
4portioner
- 6gulbetor
- 3 nävargrovt salt
- 1mskvitvinsvinäger
- 1mskolivolja
- 100gmargarin
- ½citron
- salt och vitpeppar
Till servering
- rostade hasselnötter
- körvel
- schalottenlök
- syltlök
- brunalger, torkade (kan uteslutas)
- vaktelägg (kan uteslutas)
Så lagar du
1. Fyll en eldfast form med några nävar salt.
2. Skölj gulbetorna, lägg dem på saltet och baka dem med skalet på i 180 grader. Känn efter med en sticka för att veta när de är färdiga.
3. Skala betorna och hacka dem i fina tärningar. Smaka av med olja och vinäger.
4. Rör ner 2 msk margarin i betorna och smaka av med salt och peppar. Forma till önskad form direkt på tallriken.
5. Garnera med tunna skivor schalottenlök, rostade nötter, syltad lök och körvel.
Tips
Det går bra att använda majonnäs istället för margarin.