Gulbetstartar

Gulbetstartar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Saltbakta gulbetor spelar huvudrollen i den här smakbomben till förrätt.

Ingredienser

4portioner

  • 6
    gulbetor
  • 3 nävar
    grovt salt
  • 1msk
    vitvinsvinäger
  • 1msk
    olivolja
  • 100g
    margarin
  • ½
    citron
  • salt och vitpeppar

Till servering

  • rostade hasselnötter
  • körvel
  • schalottenlök
  • syltlök
  • brunalger, torkade (kan uteslutas)
  • vaktelägg (kan uteslutas)

Så lagar du

1. Fyll en eldfast form med några nävar salt.

2. Skölj gulbetorna, lägg dem på saltet och baka dem med skalet på i 180 grader. Känn efter med en sticka för att veta när de är färdiga.

3. Skala betorna och hacka dem i fina tärningar. Smaka av med olja och vinäger.

4. Rör ner 2 msk margarin i betorna och smaka av med salt och peppar. Forma till önskad form direkt på tallriken.

5. Garnera med tunna skivor schalottenlök, rostade nötter, syltad lök och körvel.

Tips

Det går bra att använda majonnäs istället för margarin.

Dela det här receptet med dina vänner!